Research Data Management for Doctoral Researchers

• Forschen & Publizieren

In the workshop we will teach you strategies and concepts on how to organize, structure, name, document, share, archive, and publish your re­search data.

During a PhD proj­ect, a lot of re­search data accumulates and it is im­por­tant to keep track of all these measurements, texts, spread sheets, images, videos and audio files. Research data management helps organizing your data and structuring your PhD proj­ect in a way that you can quickly find the data and ensure the data availability in a comprehensible way for writing your dissertation.

These strategies taught in the workshop will result in an overall concept and we will explain how to outline them in a data management plan. This data management plan will help to keep track of your data management and the progress within the doctoral proj­ect to achieve efficiently your doctoral goal.

• Trainers: Dr. Kathrin Höhner, Dr. Olaf Kletke
  • Target group: Doctoral researchers of TU Dortmund University
  • Participants: max. 20

This event will be credited with 8 work units for the area "Research, Writing & Publishing" in the "Academia and Research"-track of the Career Certificate Program for Doctoral Researchers.

Registration*